Kuvaile oma kulttuuriperintösi -kilpailu!

Kulttuuriperintö mielletään usein asiana, jolla ei juuri ole vaikutusta omaan arkeen. Mutta jos asiaa alkaa tarkemmin miettiä, huomaakin että kulttuuriperintö on kiinteä osa omaa identiteettiä. Joulun viettoon liittyy paljon perinteitä. Kulttuuriperintö voi jopa olla niinkin arkinen asia kun kenkien riisuminen sisätiloissa. Amerikkalaiset eivät esimerkiksi riisu omia kenkiään edes sisätiloissa. Toki tämä piirre ei ole tyypillistä vain Etelä-Pohjanmaalla, vaan tätä tapaa noudatetaan lähes jokaisessa suomalaisessa kodissa. Saunominen on selkeästi suomalaisten yhteistä kulttuuriperintöä. Alussa kylvettiin päreen valossa sysimustassa savusaunassa, mutta suurin osa meistä on oppinut saunomaan kodissamme olevassa sähkövastusten lämmittämässä modernissa saunassa.

Kulttuuriperintö voi siis aikojen saatossa muuttua ja muovautua erilaiseksi kun mitä se alussa oli. Hiihtäminen on tästä oiva esimerkki, sillä eihän kukaan enää hiihdä puusta veistetyillä suksilla. Toki isovanhemmat yhä muistavat miten ”hikilaudoilla” matkattiin kouluun pimeinä talviaamuina.

”Tulevaisuuden kulttuuriperintö” -hankkeessa pyydämme sinua, Etelä-Pohjanmaalla asuvaa henkilöä, kuvailemaan mitä koet ”omana kulttuuriperintönäsi”! Iälläsi ei ole merkitystä, vain sillä että lähetät meille kuvauksen asiasta/asioista jotka koet omassa elämässäsi tärkeiksi.

MIKÄ ON SINUN kulttuuriperintöäsi? Mitä sinä koet merkittäväksi ja haluat säilyvän myös tuleville sukupolville? Sen me haluamme saada selville Seinäjoen museopalvelujen uudessa hankkeessa Tulevaisuuden kulttuuriperintö.

Lähetä meille kuvauksesi sinun omasta kulttuuriperinnöstäsi tekstinä, kuvana, videopätkänä tai äänitiedostona osoitteeseen marcus.lepola@seinajoki.fi ja merkitse otsikoksi ”Tulevaisuuden kulttuuriperintö”. Kilpailu alkaa 1.1.2023 ja päättyy 28.2.2023. Isot tiedostot on hyvä linkittää sähköpostiviestiisi ja vain sähköpostiin lähetetyt kuvaukset hyväksytään kilpailuun.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 2 kpl vuoden voimassa olevaa museokorttia. 


Lumiukon tekeminen on myös kulttuuriperintöä!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vihreää Väriä -näyttely Etelä-Pohjanmaan museossa 13.10.2023 - 24.3.2024

Trulleja ja tietäjiä

Etelä-Pohjanmaan museon ja Törnävän kartanon rakennusten korjauksia kesällä 2023